2 Nisan 2013 Salı

Intel, düşük performanslı sistemlere yönelik Celeron G470 işlemcisini hazırladı


İlk kez 1998 yılının Nisan ayında üretimine başlanan Intel Celeron işlemciler, son dönemlerde pek sık yenilenmiyor olsa da, günümüzde hala düşük performanslı sistemlerde kullanılabiliyor. Intel, son olarak bu aileye yine giriş seviyesi bilgisayarlar için tasarladığı ve G470 olarak adlandırdığı modeli dahil ediyor. Geçtiğimiz aylarda bu işlemciye dair birtakım söylentilerle beraber kesin olmayan bilgiler paylaşılmıştı. Bu ayrıntılar, kısa bir süre önce netlik kazandı.
Tek çekirdekli olarak tasarlanan Intel Celeron G470 işlemcisi, Hyper-Threading desteği sunuyor. Sandy Bridge mimarisinin izlerini taşıyan işlemcideki standart çalışma frekansı 2 GHz. Standart olarak 2 GHz'de çalışıyor ama elbette bu giriş seviyesindeki modele bile hız aşırtma yapacak kullanıcılar var. Dolayısıyla hız aşırtma deneyimi ve iyi bir soğutma sistemi olanlar, hız aşırtmayı deneyebilirler. LGA 1155 yapısında tasarlanan G470'in, 1066 MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunduğunu da belirtelim.
Grafik işlem birimi, 650 MHz standart hızda görev yapıyor. Fakat hızın arttırılması gereken durumlarda dinamik olarak 1 GHz'e kadar çıkılabiliyor. İşlemciye dair en önemli ayrıntılardan biri de rahatlıkla tahmin edebileceğiniz gibi ürünün güç tüketimi. Bu model, yine standart olarak 35 Watt güç tüketiyor. Elbette gerçekleştirilecek hız aşırtma işlemleri ve uygulanacak testlere bağlı olarak rakamda önemli bir değişiklik olabilir.

Hiç yorum yok: